Miért jó ugrókötelezni? - Bármilyen sporthoz hasznos lehet kiegészítésképpen vagy csak úgy, napi mozgásnak.
Gymboss timer - Ugrókötelezéshez és bodyrock edzéshez is rendkívül praktikusnak bizonyult
Pár szó a kitartásról - Saját magamért sportolok.
Tavaszillat - Imádom, mikor kisüti a szemem a nap ugrókötelezés közben.

2017. február 27., hétfő

Két hete

Hát újra itt vagyok. Tíz év edzés, sok tapasztalat és nem várt fordulatok után megint a bloghoz és a mozgáshoz fordulok. Próbáltam már néhányszor újraindítani ezt az egészet, de valahogy sosem sikerült.

A mai edzés kellékei
Nehéz és viharos negyedéven vagyok túl, annyi minden szakadt a nyakamba, hogy ma sem tudom hogy tudtam végigcsinálni. A mozgás a blog írása nélkül is kísérte az életemet, de a rengeteg probléma, amivel a párommal közösen meg kellett küzdenem, képtelenné tett bármiféle mozgásra. Agyilag  nem voltam ott. Azon voltam hogy a helyzetet kezeljem és valahogy túléljem, nem maradt erőm plusz terhelésre.
Kimaradt 4 teljes hónap. 
Most, hogy a vihar elcsitult, két hete kinéztem egy 30 napos edzéstervet és belevágtam. Lement az első 16 nap, aztán mikor már kezdtem belejönni, a párom hirtelen beteg lett, engem pedig egy hasmenéses nyavalya kapott el. Újabb négy nap szünet következett, aztán ma folytattam ott ahol abbahagytam. 
A következő hetek, hónapok a testi lelki felépülésről fognak szólni. Gyenge vagyok, folyton fáradt és elég puhány. Van hova fejlődni. 
Lássuk a mai edzésemet.
HIIT- 10/50 es intervallokban, 15 gyakorlattal:
1. Ugrókötél
2. Biciklizés/csak jobb oldalra
3. Ugrókötél
4. Biciklizés/ csak bal oldalra
5. Ugrókötél
6. Supermen forogva
7. Ugrókötél
8. L ülés padon behajlított lábbal
9. Ugrókötél
10. Lábemelés
11. Ugrókötél
12. Lábemelés balra-jobbra
13. Ugrókötél
14. Csillag felülés
15. Ugrókötél
Mindez tehát egy zsírégető edzés hasra. Két kört csináltam, a kettő között lábanként 3x15 székre fellépéssel pihentem. Az egész körülbelül 40 percet vett igénybe.
Lássuk a jelenlegi állapotomat. A képen látható lány 10 éve edz, de 4 hónapot töltött edzés nélkül, összevissza evéssel. Az elmúlt hetet krumpli és sárgarépa diétával éltem túl :) Jelenleg a 160 centimhez 52 kg vagyok. A hasam ma egy kicsit puffadt volt: laktózérzékeny vagyok és a mai ebédemben volt egy falat mozzarella. Azonban ahogy a képen is látszik, hasról van mit leadni.


A héten eddig ennyi időt töltöttem edzéssel: 40 perc

0 Comments:

Minden jog fenntartva © Formabontás A weboldalt készítette: Bárány István, 2012