Miért jó ugrókötelezni? - Bármilyen sporthoz hasznos lehet kiegészítésképpen vagy csak úgy, napi mozgásnak.
Gymboss timer - Ugrókötelezéshez és bodyrock edzéshez is rendkívül praktikusnak bizonyult
Pár szó a kitartásról - Saját magamért sportolok.
Tavaszillat - Imádom, mikor kisüti a szemem a nap ugrókötelezés közben.

2015. június 22., hétfő

Sportmelltartót minden nőnek

Gyakran látok futó, sportoló nőket, ide-oda ringó mellekkel: ennek a férfiak valószínűleg nagyon örülnek, de én egyszerűen nem értem, hogy képesek így futni. Elhiszem, hogy a nagyobb melleket nehezebb megfékezni, de leginkább úgy látom, hogy ezt a problémát a megfelelő sportmelltartó hiánya okozza, nem az átlagon felüli méretek. Kosármérettől függetlenül ajánlott beszerezni egy célnak megfelelő darabot, de B kosár felett különösen oda kell figyelni a megfelelő melltartó kiválasztására.
"A mellek megfelelő alátámasztás nélkül sportolás közben mozognak, fájdalmassá válhatnak és idő előtt veszíthetnek rugalmasságukból. A mell alapvetően zsírszövetből áll, azaz esetleges megnyúlása esetén a változás már nem korrigálható. "
Sportolás közben a mell lendületesen mozog, és ha nincs megfelelő melltartótok, akkor ez pokoli fájdalmat okozhat az edzés végére. Egy kutatás szerint a mell átlagosan 3-9 cm-t mozdul el, főleg le-fel irányban, ami egy 1000 méteres táv lefutása során átszámolva kb. 84 métert jelent. Elég meggyőző, igaz?
A sportmelltartó viselésével ezek a problémák elkerülhetőek, tehát jelentőségük nem kérdés. Mindegy, hogy zumbáztok, futni mentek, vagy egy alapos HIIT edzésre készültök, szükség van egy jó tartással rendelkező sportmelltartóra.
A rengeteg modell közül olyan sportmelltartót válasszatok, amely a melleiteket minden irányban alátámasztja, körbefogja, és megfelelő alátámasztást biztosít. Fontos, hogy a melltartó sehol ne vágjon be a bőrötökbe, megfelelően illeszkedjen, és megakadályozza a mellek mozgását.
Figyeljetek arra, hogy a választott melltartó ne csak kényelmes legyen, hanem ne legyen rajta semmilyen mozgást akadályozó kapocs. Sok melltartó záródik a hátán kapoccsal, nagyon kényelmetlen tud lenni. Érdemes többet beszerezni, egyrészt mert elhasználódnak, másrészt, hogy intenzitástól függően tudj válogatni közöttük. Jógához elég egy pántos, szimpla top, de futáshoz, ugráláshoz mindenképp erősebb tartásút válasszatok. 
Természetesen kapni olyan sport felsőket is, amikben beépített melltartó van: nekem is van egy ilyen (Jessica márka), de nem tart túl jól. Nem kell tízezreket kiadni érte: Lidl-ben , H&M –ben is találtok jó minőséget elérhető áron. 
Összeválogattam néhányat, ezek bárki számára elérhetőek: 


Jógázáshoz, vékony pántokkal (H&M)
Jógánál minél kevesebb a zavaró pánt, annál jobb (H&M)
 
Kicsit erősebb tartás súlyzós edzéshez, jógához (H&M)


Közepes tartás nagyobb intenzitáshoz (H&M)

0 Comments:

Minden jog fenntartva © Formabontás A weboldalt készítette: Bárány István, 2012