Miért jó ugrókötelezni? - Bármilyen sporthoz hasznos lehet kiegészítésképpen vagy csak úgy, napi mozgásnak.
Gymboss timer - Ugrókötelezéshez és bodyrock edzéshez is rendkívül praktikusnak bizonyult
Pár szó a kitartásról - Saját magamért sportolok.
Tavaszillat - Imádom, mikor kisüti a szemem a nap ugrókötelezés közben.

2017. augusztus 18., péntek

Vissza Rékához

Létezik nálam ritkábban bejelentkező blogíró? Kezdem azt hinni, hogy nincs. Ide-oda sodornak a hétköznapok és az időm kevés.
Utoljára a 8 hetes edzéservnél tartottam: majd kétszer megcsináltam egymás után, aztán a tinzenötödik hétnél feladtam, mert egyre masszívabb narancsbőr kezdett el megjelenni a combomon és egyre jobban zavart. Nem feszesít eléggé. Izmosít, de a zsírt nem égeti.
Ebből kiindulva nekiveselkedtem egy 3 hónapos "bikini" programnak, tele HIIT edzésekkel. Egy hétig csináltam lelkesen, aztán egy baleset közbeszólt. Pici (de legalább már saját) lakásunkban a gázóra a folyosón van. Egy vasárnap ebbe vertem be a bal könyömköm miközben a hajamat próbáltam sietve felkötni egy hajgumival. Vérzett, ezért Betadinnal lefertőtlenítettük és bekötöttük. Napokig semmi gond nem volt vele, aztán rá 5 napra feldagadt és a fájdalom miatt a balesetsebészeten kötöttem ki. A diagnózis: nyálkatömlő gyulladás.  Kéz felkötve, egy hétig napi három antibiotikum, Cataflam a fájdalomra, jegelés és egy figyelmeztetés, hogy ha belázasodom, megműtik.
Abszurd, hihetetlen és nevetséges. A táppénz alatt igyekeztem az orvos minden utasítását betartani így a könyökem egy minimálisan gyulladt, elviselhető állapotba került.
Mit tegyen ilyenkor aki edzeni akar? Mi olyat edzhetnék, ami nem jár a kezem terhelésével?
Némi gondolkodás után esett a választás Rubint Rékára. Nem halok bele, a kezem nem terheli és a hátsómra egyébként is ráfért a feszesítés. Mindennek már három hete. Hogy mivel egészítem ki, arról beszámolok a következő bejegyzésben. :)

0 Comments:

Minden jog fenntartva © Formabontás A weboldalt készítette: Bárány István, 2012