Miért jó ugrókötelezni? - Bármilyen sporthoz hasznos lehet kiegészítésképpen vagy csak úgy, napi mozgásnak.
Gymboss timer - Ugrókötelezéshez és bodyrock edzéshez is rendkívül praktikusnak bizonyult
Pár szó a kitartásról - Saját magamért sportolok.
Tavaszillat - Imádom, mikor kisüti a szemem a nap ugrókötelezés közben.

2017. május 30., kedd

Alakulok

Hihetetlen milyen gyorsan megy az idő. Már 2 hónapja nem írtam, de nem tűnik annyinak. 
Nagyon aktív, sűrű 2 hónap áll mögöttem: legfőképp a hétvégék voltak aktívak. Voltam zóna turnén Győrben és sor került Pistivel egy képregény börzére Szombathelyen, majd egy másik hétvégén egy makett kiállításra is Celldömölkön is. Ez három feltöltődéssel teli programot jelentett és még erre rájött egy családi esemény is. 
A zóna Győrben adott egy extra motivációt: részben ennek köszönhetően sikerült befejeznem a 8 hetes edzéstervemet, ami annyira jó volt, hogy nekiálltam még egyszer és már a harmadik hét közepén járok.

Zóna Győrben: második sorban balról a második :)
Ez a bizonyos edzésterv erősen popsi fókuszos (heti 3 nap) és emelett 1-2 nap felsőtesttel próbálom idő függvényében kiegészíteni. Persze ne gondoljátok, hogy mindegyik hét tökéletesen telik. A felsőtest sokszor csak 1 napos, mert legtöbbször egy napot hetente kénytelen vagyok bevásárlásra és mindenféle ügyek elintézésére fordítani. A másik nehézséget a szombati túlórák jelentik: minden második héten dolgozom, utána gondolhatjátok mennyi kedvem van súlyokat emelgetni.
Alakul
Fejlődés viszont van, nem is kevés. Kezdetben 10 kilóval csináltam a felhúzásokat, most már 33-nál járok. Evezéssel ugyanez a helyzet, már 30 kilót húzok. Itt megemlíteném azonban, hogy a súlyok emelgetése mellett elfelejtettem vitamint szedni és az a nyolcadik hét végére fáradtságban és folytonos álmosságban jelentkezett. Egy ismerős ajánlotta végül a jódmentes (nem szedhetek jódtartalmú készítményeket) Supradynt. Egy hete szedem és már érzem a hatását, sokkal több energiám van. Hétvégén megjegyezték, hogy izmosodtam, amitől persze teljesen feldobódtam. Végre haladok az utamon. Annyi nehézség és olyan nehéz újrakezdés után itt vagyok és csinálom. 11 hete 4 órákat edzek hetente. Olyan jó kimondani. 

2 Comments:

Rita Schaff
2017. augusztus 2. 20:42  

Gratulálok!
Valahogy elvesztettem a blogodat, sajna a melós gépemen találtam rá, és nem sikerült a látogatott oldalak között megtalálni.
Aztán most takarítgattam az emaileim között és rábukkantam a válaszodra a másik postnál. :D
Csodásan nézel ki, csak így tovább!
A héten kicsit lesérültem, megerőltettem a jobb lábamat, így bedagadt. A doki mondta, hogy tilos erőltetni, így a legtöbb ugrálós-cardio, stb. ugrott. :(

Noémi
2017. augusztus 18. 10:05  

Szia Rita.

Jó, hogy újra itt vagy.

Üdvözöllek a lesérültek táborában. Július elején bevágtam a könyököm az otthoni gázórába és ebből egy szép kis könyökizület fertőzés lett, amit antibiotikummal, Cataflammal és a kezem felkötésével kezeltek. Nevetséges és abszurd az egész. 3 hét teljes szünet volt az edzésben,ami eléggé padlóra tett. Azóta sem edzhetek a karomra, súlyt nem emelhetek, így jelenleg visszatértem az alapokhoz és Rubint Rékázom. :)

Minden jog fenntartva © Formabontás A weboldalt készítette: Bárány István, 2012