Miért jó ugrókötelezni? - Bármilyen sporthoz hasznos lehet kiegészítésképpen vagy csak úgy, napi mozgásnak.
Gymboss timer - Ugrókötelezéshez és bodyrock edzéshez is rendkívül praktikusnak bizonyult
Pár szó a kitartásról - Saját magamért sportolok.
Tavaszillat - Imádom, mikor kisüti a szemem a nap ugrókötelezés közben.

2011. május 18., szerda

Átlendülni a holtponton

Néhány mondatban a kitartásról szeretnék írni, ami a rendszeres edzésekhez és a későbbi eredményekhez nélkülözhetetlen:
 Ha egyre jobban akarjuk bírni a tempót, gyorsabb, erősebbek szeretnénk lenni, jó, ha az eszünkbe véssük: ahhoz hogy fejlődjünk, a kényelmesnél mindig többet kell teljesítenünk. Az utóbbi hónapokban megtanultam motiválni magam, így az esetleges egyhangúság hatására nem adom fel idő előtt. Reálisan kitűzött célok teljesítése előtt, igenis bírnom kell az iramot, akkor is, ha pillanatnyilag a testem épp mást jelez.  A kiválasztott Bodyrock videók arra ösztönöznek, hogy legyőzzem saját magamat. Ha felismerem, hogy most épp holtponton vagyok, egy kis kitartás elég ahhoz, hogy jobban érezzem magam. Edzés előtt kell, hogy legyen konkrét elképzelés arról, mit is szeretnék elérni. Át kell gondolni az aktuális torna célját, legyen szó hosszabb távú edzéstervről vagy stressz oldás céljából végzett mozgásról. (Ez utóbbi nálam az ugrókötelezés, utána garantáltan nincs kedvem morogni.) Valahányszor idő előtt úgy érzem, abba kell hagynom, erre a célra gondolok, és ez rengeteget segít.
 Ez most elsősorban az újonc ugróköteleseknek szól. Nem kell azonnal megváltani a világot, neki lehet állni többször is annak a 250-nek, a lényeg, hogy meglegyen. A következő alkalommal már úgyis jobban fog menni. 
A mai motivációs videóm 500 ismétléses, ami nagyon sok, de ha legalább a közelébe tudok jutni, akkor már elégedetten zárom a napot:

3 Comments:

Noémi
2011. május 18. 19:19  

Feladat teljesítve: 500 ismétlés 11.41 alatt.:)

Vivu
2011. május 19. 17:14  

11 perc alatt? Akkor nem lazsáltál :) Várom a fejleményeket, hogy hol lett izomlázad:D Én meg most megyek az udvarra ugrókötelezni :)

Noémi
2011. május 19. 20:44  

Izomlázam nem lett, de comb-edzésre jó volt.:) Majd ha eljutsz az edzéstervedben a bodyrockig, feltétlen próbáld ki. Tessék csak szorgalmasan ugrókötelezni, a szombati kihívásra meg jelentkezni majd az eredménnyel.:)

Minden jog fenntartva © Formabontás A weboldalt készítette: Bárány István, 2012